Veelgestelde vragenVind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar scholenactie@dance4life.com en wij helpen je graag!

Algemeen

Wat is dance4life?

dance4life is een non-profitorganisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids. We doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van de kracht van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Het Nederlandse initiatief is in 2004 opgericht en vindt inmiddels plaats in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten. 

De deelnemers van de scholenactie 2015 zamelen geld in voor voorlichtingsprojecten van dance4life in Afrika ten zuiden van de Sahara. De aidsproblematiek is hier erg groot: 70% van de totaal 35 miljoen mensen met hiv woont in dit gebied. Aids is doodoorzaak nummer 1 onder jongeren in Afrika.

Waar gaat het geld van de scholenactie 2015 naar toe?

De deelnemers van deze scholenactie zamelen specifiek geld in voor voorlichtingsprojecten van dance4life in Afrika ten zuiden van de Sahara. De aidsproblematiek is hier is hier erg groot: 70% van de totaal 35 miljoen mensen met hiv woont in dit gebied. Aids is doodoorzaak nummer 1 onder jongeren in Afrika.

Klik hier voor meer informatie over ons werk en de problematiek in Afrika. 

Event

Wat is het dance4life event?

De scholenactie wordt afgesloten met het dance4life event. Alle leerlingen die minimaal 50 euro hebben ingezameld krijgen een ticket voor dit event. Samen met duizenden andere jongeren en bekende artiesten wordt tijdens het event gevierd wat we met z’n allen hebben bereikt tijdens de scholenactie. Alle artiesten werken belangeloos mee.  

Wanneer is het dance4life event?

Op 1 december (Wereld Aids Dag).

Waar is het dance4life event?

De locatie voor het dance4life event is op dit moment nog niet bekend. Binnen een aantal weken weten we waar het dance4life event plaats gaat vinden. De datum staat wel vast: 1 december (Wereld Aids Dag), in de middag. Specifieke tijden volgen later.

De line-up van het dance4life event wordt ook later bekend gemaakt. 

Jongeren

Hoe kan ik meedoen aan de scholenactie?

Als je een (gast)les van dance4life op jouw school hebt gehad of krijgt, dan doe je mee aan de scholenactie. Hier kun je een profiel aanmaken op scholenactie.dance4life.nl,  zodat je geld kan gaan inzamelen. 

Als ik naar het dance4life event wil, moet het geld dan voor een bepaalde datum binnen zijn?

Je ingezamelde geld (minimaal 50 euro) moet vóór 23 november binnen zijn. Dance4life heeft namelijk wat tijd nodig om alles te verwerken.

Docenten

Waar kan ik specifieke informatie voor docenten vinden?

Als je bent ingelogd als docent, heb je toegang tot extra informatie over de dance4life scholenactie. Denk hierbij aan lesinformatie, die je in je eigen lessen kan gebruiken of aan je collega’s kan doorgeven. Ook vind je hier een overzicht van de leerlingen die een profiel hebben aangemaakt en de tussenstand van jouw leerlingen, klassen en de school. 

Hoe voeg ik klassen toe aan de website?

Alleen OT-docenten kunnen klassen toevoegen aan de website van dance4life. Log hiervoor in op jouw eigen profiel, klik vervolgens in het menu rechtboven op ‘instellingen’. Aan de linkerkant van de pagina verschijnt een menu, klik op ‘alle klassen’. Klik vervolgens op ‘+ alle klassen’ en voeg alle deelnemende klassen toe.

Leerlingen kunnen pas een persoonlijk profiel aanmaken, nadat hun klas door de OT-docent is aangemaakt. 

Sponsoren

Ik wil een specifieke leerling sponsoren. Hoe doe ik dat?

Klik hier voor het sponsorformulier. Zoek op naam van de betreffende leerling en doneer op zijn of haar naam.

Ik wil een specifieke klas sponsoren. Hoe doe ik dat?

Klik hier voor het sponsorformulier. Daar kun je een specifieke klas binnen een school sponsoren.

Ik wil een specifieke school sponsoren. Hoe doe ik dat?

Klik hier voor het sponsorformulier. Daar vind je een overzicht van alle scholen die meedoen. Je kunt er in het formulier voor kiezen om de school te sponsoren.

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?

De gegevens zijn nodig om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?

Alle banken in Nederland hanteren transactiekosten. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. We bereken deze kosten door, zodat er niets afgaat van het gesponsorde bedrag en dat bedrag volledig ten goede komt aan het werk van dance4life.

Veilige seks

Wat is het verschil tussen hiv en aids?

Hiv is een virus dat je afweer verzwakt. Hierdoor kan je lichaam uiteindelijk niet meer goed ziekteverwekkers bestrijden. Een hiv-infectie is goed te behandelen met hiv-remmers. Zonder behandeling met hiv-remmers krijgt iemand met hiv uiteindelijk aids. Je hebt aids wanneer je afweersysteem helemaal niet meer tegen ziekteverwekkers kan vechten. Zo kun je van iets heel kleins heel erg ziek worden. 

Hoe krijg je hiv?

Je kunt besmet raken met hiv als je in aanraking bent gekomen met sperma, vaginaal vocht, voorvocht, bloed, rectaal vocht (in anus) of moedermelk van een hiv-besmet persoon. Dit lichaamsvocht moet eerst in contact komen met je bloedbaan of met je slijmvliezen of beschadigd weefsel, voordat je kans loopt op een infectie. Je kunt niet hiv-geïnfecteerd raken door speeksel, tranen, zweet of uitgeademde lucht. 

Wat is orale seks en wat is anale seks?

Orale seks is seks waarbij de mond en/of tong wordt gebruikt. Anale seks is seks waarbij de vingers of penis in de anus gaan. Bij anale seks is het risico op soa’s extra groot. 

Wat moet ik doen als ik denk dat ik een soa heb/een soa heb?

Wanneer je een soa hebt kun je dit op verschillende manieren merken. Bijvoorbeeld door een branderig gevoel tijdens het plassen of pijn tijdens het vrijen. Wanneer je dit merkt of door iets anders denkt een soa te hebben moet je zo snel mogelijk een soa test doen. Je kunt hiervoor naar je huisarts of je kunt naar de GGD, zorg wel dat je eerst een afspraak maakt. Jongeren tot en met 24 jaar kunnen altijd bij de GGD terecht.  Wanneer de uitslag van de test bekend is zal je van je huisarts of van de GGD horen hoe je deze soa kunt behandelen. 

Waar kan ik condooms kopen en maakt het uit welke condooms ik koop?

Condooms zijn op verschillende plekken te koop. In drogisterijen, supermarkten, online of condoomautomaten in cafés. Alle condooms die in Nederland te koop zijn op deze plekken, zijn door de overheid goedgekeurd en kun je dus gebruiken. Let wel op de houdbaarheidsdatum van een condoom voor je hem gebruikt en zorg er altijd voor dat je meerdere condooms bij de hand hebt, voor als er één scheurt bijvoorbeeld. Het maakt niet uit hoe oud je bent wanneer je condooms wilt kopen. 

Beschermt de pil ook tegen soa’s, zoals hiv en aids?

De pil zorgt ervoor dat er hormonen in je lichaam komen en je niet zwanger wordt. De pil is er voor meisjes en moet elke dag geslikt worden. De pil  beschermt niet tegen soa’s, zoals hiv en aids. Om soa’s te voorkomen, moet je altijd veilig vrijen met een condoom.  

Wat is een soa?

Een soa is een seksueel overdraagbare aandoening. Tijdens het vrijen kun je een soa oplopen. Je hoeft daar niets van te merken. Soa’s kun je ook zonder dat je het merkt weer doorgeven aan een ander. Veel soa’s zijn te genezen door middel van medicijnen.

Financieel

Hoe kan ik een donatie aan dance4life overmaken?

Je kunt te allen tijde een donatie aan dance4life overmaken. Gebruik daarvoor de IBAN van dance4life: NL93INGB0000007173 onder vermelding van je naam en adres. Je kunt ook gebruik maken van het online donatieformulier.

Ik heb een buitenlandse rekening, hoe kan ik een donatie aan dance4life overmaken?

Met de komst van SEPA is betalen van en naar een buitenlandse rekening gemakkelijker geworden. Vanaf jouw IBAN kun je direct een gift overmaken naar het IBAN van dance4life: NL93INGB0000007173. Bij de overschrijving dien je ook de BIC van dance4life in te vullen: RABONL2U .

Op welk moment in de maand incasseert dance4life?

Indien je een machtiging hebt afgegeven schrijft dance4life af rond de een-na-laatste dag van de maand. Natuurlijk alleen in de maand(en) die met jou afgesproken zijn.

Wat doet dance4life als incasseren niet gelukt is?

Als het ons niet lukt om het afgesproken bedrag te incasseren bij jouw bank, dan nemen we contact met je op. Als we je niet kunnen bereiken proberen we na een maand nog een keer te incasseren.

Hoe kan ik een donatie terugboeken?

Indien je het niet eens bent met de afschrijving van je donatie aan dance4life, kun je deze binnen 56 dagen (8 weken) eenvoudig laten terugboeken (storneren). Dit kan binnen je internetbankieromgeving of je kunt hierover contact opnemen met je bank.

Heb je andere vragen over jouw donatie aan dance4life?

Neem contact met ons op via mail info@dance4life.com of bel ons op: 020-5216655