Waar het geld naar toe gaat


Het geld dat jij inzamelt gaat naar de voorlichtingsprogramma’s van dance4life op scholen in Afrika ten zuiden van de Sahara.

dance4life-projecten in Afrika

Wij vertellen jouw leeftijdsgenoten daar wat hiv en aids is en wanneer je het wel en niet kunt krijgen. Ook leren ze hoe zij zichzelf en anderen tegen hiv kunnen beschermen en geven wij hen het zelfvertrouwen dat daarvoor nodig is. Daarna komen jouw leeftijdsgenoten zelf in actie om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Onze programma’s in Afrika lijken dus erg op de scholenactie waaraan jij in Nederland meedoet, maar dan nét ietsje anders!

Van iedere 50 euro die jij inzamelt, kunnen 5 van je leeftijdsgenoten aan onze voorlichtingsprogramma’s meedoen. Ons programma kent overal dezelfde stappen:

Inspire

Met muziek, dans en persoonlijke verhalen gaan lokale dance4life tourteams langs scholen om jongeren te inspireren deel te nemen aan het programma.

Educate

Leeftijdsgenoten geven seksuele voorlichting en bieden jongeren de vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zichzelf te beschermen.

Activate

Met de juiste vaardig-heden op zak komen de jongeren zélf in actie. Deze ‘agents4change’ delen hun kennis met leeftijdsgenoten, zamelen geld in of doen vrijwilligerswerk.

Celebrate

Alle deelnemende jongeren vieren op Wereld Aids Dag met elkaar wat ze hebben bereikt en vragen zo tegelijkertijd aandacht voor de wereldwijde aidsproblematiek.